måndag 1 februari 2016

På gång igen och Det är i nöden som vännen prövas!

Har haft en tid då jag inte jobbat så mycket med sociala media. Dels för jag har bara varit trött. Har jobbat för mycket totalt och varit splittrad mellan alla arbetsuppgifter.
Men nu efter julvila och att det är lite ljusare ute så börjar inspirationen komma tillbaka. Förresten behöver man väl inte vara på sociala media hela tiden!

Hur som helst idag har kommunens nya servicecenter invigts, tyvärr har inte jag som 2 vice ordförande fått någon inbjudan.  (tror inte 1 vice heller fått som ingår i majoritetsstyret)
Tycker det är lite trist, då iallafall jag tycker att den typen av arrangemang ska man inte göra skillnad. Vi utgör ändock presidiet i kommun och har bl.a annat det yttersta ansvaret i en mängs frågor.
Krisledning ex.

Har tillsammans med kommunledningen fått ett e-brev om hur en anställd känner oro utifrån ensamarbete. Förstår det fullt ut och har försökt när jag var riksdagsledamot att få till en lagstiftning med förbud mot ensamarbete. Visst kan man tycka att det är en fråga mellan parterna, men ibland behövs lagens långa arm.

Tänker på att det nu rör sig mycket i debatten runt flykting och asylpolitik. Dels kritik mot regeringen för stängda gränser. Var och en som är kritisk får väl fundera över hur de skulle agerat utifrån det läge som rådde då före jul.
Om jag minns rätt har det kommit 160 000 asylsökande personer under 2015 och de flesta av dem under sensommar höst. Om vi då som land ska försöka klara ut situationen och ge alla en chans måste vi få andrum. Visst några som är i behov av asyl kommer inte kunna komma hit i nuläget men vi måste skapa förutsättningar på ett vettigt sätt.
I Uppsala bor det lite mer än 140 000 invånare så man kan tänka att det är en hel stad som kommit och alla i den staden måste få sin sak prövad, alla måste få den hjälp de behöver.
Det är säkert också så att några av de som kommit har dåliga skäl till asyl.

Tänker vidare att projektet EU som jag tror på främst som ett fredsprojekt nu prövas. Det känns ganska tydligt att det är gnissel i leden när de nu prövas på alvar. Alla medlemsländer har på pappret ställt upp på en asyl och flykting politik men när det gäller det egna landet "egna skinnet" då ska någon annan ta emot. Tycker Danmark är ett tydligt exempel på det. tja nu vill ju inte den partiledningen ha verken EU:s asylpolitik som någon annans lands men med sin lilla befolkning borde de se möjligheterna.

De flesta länder i Europa har idag en åldrande befolkning. När det nu kommer så många personer i yngre ålder till Europa så kanske det trotts allt förfärligt de gått igenom finns en mening med det.
För om vår befolkning blir allt äldre och allt färre yngre finns som kritisk massa till tillväxt och nya uppfinningar kommer vi bli omsprungna med hästlängder av andra kontinenter. Tycker mig redan se att vissa är på väg.
Tycker inte att EU just nu lever upp till sitt samarbete och fredsbevarande grundidé.
Så nu när länderna prövas utifrån den enorma flyktingströmmen till Europa och det är mer eller mindre en nödsituation då verkar gamla ordspråket komma väl till pass.
I nöden prövas vännen.

Tycker förövrigt att FN borde borde vara mer aktiv och styra i flyktingfrågan liksom jag tycker att moderaterna i stället för att skapa konfliktfrågor mot regering borde ta ansvar för vårt land och den svåra situation som råder. Frågar mig tex just nu Vad och hur skulle moderaterna och en Alliansregering göra för annorlunda saker i det läge som nu råder ?
Tänker också Hur skulle det bli i vårt land om moderaterna och SD fäller sittande regering. Skulle tillväxten öka, skulle fler barn och äldre känna sig tryggare då ? Skulle  alla problem suddas bort i och med ett nytt klubbslag i riksdagen !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar