måndag 2 februari 2015

Sjuk moms kyrkan och simkunnighet

Började dagen med att KS presidiet träffade företrädare för PVC som fått uppdrag av revisorerna att titta på vad KS gör ang tendensen till ökade sjukskrivningar. Mycket givande samtal.

Hörde på nyheterna idag på morgon TV att nu driver man på för förändring av lagstiftningen vad gäller skolavslutning i kyrkan. Tja inte utan jag undrar -Varför har man inte alliansen  under sina åtta år vid makten tagit tag i den frågan tidigare Om den är så viktig. Undrar faktiskt också varför skolpersonal tycker det är så svårt. Tänker att det är väl inget större problem bara allt utförs utifrån religionsfrihet. Klart att våra barn och unga som traditionen bjuder ska få sjunga sommarpsalmen
Den blomstertid nu kommer. Jag kopplar alltid ihop den vackra psalmen med Frihet.

Detta med att införa moms i ideella organisationers Sekund Hand är bara för jä.... men att alliansens företrädare driver på just nu är kanske inte så konstigt. Dock är ju inte frågan ny, utan tyvärr så finns det en dom. Denna fråga är ju kopplat med EU och likabehandling. Nu ser ju våra länder i EU lite olika ut och är uppbyggda på olika sätt. Här har vi valt generell välfärd och jämlikhet, medan i allt för många länder har fattigt folk varit tvungna att förlita sig på ideella föreningar.
Tja vi är väl på väg åt det hållet här med efter åtta år med alliansen och alla skattesänkningar.
Dock håller jag med alla kritiker och har även själv varit aktiv i den frågan i riksdagen.

Simkunnighet handlar om liv och död, när olyckan är framme. Det är hög tid att kommuner tar tag i problematiken att allt fler inte har simkunnighet. Drunkningstillbuden ökar. Om detta och vad vi Socialdemokrater tycker kan du läsa om här  , en utmärkt insändare i Östra Småland av Nina Sjöström.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar