fredag 13 februari 2015

Blir upprörd

När jag tar del av att personalen här i kommunen känner att de måste jobba efter minuter, så associerar jag det till hur vi hade det när vi jobbade på ackord på fabriken. Det är stor skillnad på att jobba med "döda" ting som fönsterkarmar mot att jobba med människor.
Här i vårt rika land har vi råd att ta hand om och ge värdig vård till våra sjuka och äldre. Det handlar mest om hur vi fördelar resurser. Det vill säga betalar skatt efter bärkraft. tyvärr är det allt för många som idag som tycker något annat. " Det är inte så stor skillnad på S och M " hör jag ständigt och jämt.
Tänk, att det är det. Vi vill att vi alla medborgare betalar skatt så vi kan använda pengarna till gemensamma saker i samhället, som vi alla har nytta av. Ett exempel på det är äldreomsorg.
Men när en majoritet av befolkningen tycker att det är viktigare med skattesänkningar som gynnar min egen plånbok och lägger sin röst på något av de fem borgerliga partierna, ( för den som undrar , ja, SD är ett borgerligt parti) så blir kontentan detta. Pengarna räcker inte till och personal inom omsorgerna får stressa och de som är i behov av vård får lida. 


Upp till kamp för ett solidariskt samhälle där vi betalar skatt efter bärkraft.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar