tisdag 10 februari 2015

Bildning är alltid lärorikt

Idag har presidierna i KF,KS MoB haft utbildningsdag om ett ärendes gång och vad som gäller som ordförande osv. Alltid lärorikt inte minst när det blir träning på att leda möte.

Funderar förövrigt mycket på politiken och utvecklingen, tänker främst på hur Mörbylånga ska kunna utvecklas. Nyckeln är naturligtvis jobb och företagande. just därför finner jag vissa saker lite märkliga, som att det moderata  kommunrådet Yngvesson är motståndare till att COOP etablerar sig vid brofästet. Tänker att alla företag som vill etablera sig här på Öland borde väl politiken vara positiva till, i en fri konkurrens. Det är väl just den fria konkurrensen som brukar vara moderaternas motto.
Tänker vidare att besöksnäringen har man bara låtit flyta omkring och nu är det ånyo konsulter inne för att ge förslag. Vore bättre sätta ner fötterna och besluta.
Här på Öland har vi ett fantastiskt varumärke som många vill besöka, men då gäller det att förpacka rätt, men också att möta morgondagens turist/besökare. Politiken och företagen måste samverka, men här måste även Linneuniversitet vara med, innovationer är en del av nyckeln.
Att Öland nu tappar i antal övernattningar är en varningsklocka och bara för att det under många årtionden varit attraktivt att komma hit, så kan man inte lita till gamla vanor i en allt mer konkurrerande värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar