onsdag 13 april 2016

En budget för välfärd

Idag presenterar regeringen vårbudgeten. Förslaget handlar om den övergripande budgeten för 2017 i första hand. Detaljerna presenteras i september och beslutad av riksdagen i november-december. 
Förslaget är ett steg framåt med mer pengar till välfärden. Mer permanenta statsbidrag till kommuner och landsting. Det betyder mer pengar till skola, vård och omsorg.
Detta är ett måste för att hålla ihop samhället. Mot bakgrund av det blir det lite märkligt när Annie Lööf centern säger att 10 miljarder inom kommun och landsting inte är så mycket. Det var skillnad på Allinansens tid. Då fick kommunerna minsann mer. Tja intressant att kommunerna fick mer pengar att fördela och samtidigt sänktes skatterna med över 100 miljarder. För mig går inte den retoriken ihop. 
Hör också Ebba Bush Thor säga att det är en budget som ökar utanförskapet. 
Lite märkligt av KD med tanke på hur Alliansregeringen ställde tusen och åter tusen i utanförskap med sin politik vad gäller försämringar i sjukförsäkring och A-kassan. 
I Mörbylånga kommun kan detta betyda att med fler anställda inom tex äldreomsorg och hemtjänst så kanske stressen minskar bland de anställda och därmed kanske också sjukfrånvaron kan minska något. 

Nu sjunker arbetslösheten och tillväxten ökar Sverige är på rätt väg. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar