tisdag 15 september 2015

Säger vi bara Ja,tack och amen !

Blir ganska upprörd när jag läser i tidningen (såväl Östran som Ölandsbladet) att det ska göras ett billigare alternativ i Glömminge vad gäller trafiklösningar. Kommunalrådet har varit där och promenerat tillsammans med Trafikverket och så har man klart med en lösning och behöver inte ta någon åkermark i anspråk. Det sistnämnda kan förvisso vara bra, hur många som nu brukar marken runt där det är tänkt. Framgår inte av reportaget.
Retar mig också på att det är endast två månader om året det är problem med trafiken enligt kommunalrådet och Trafikverket och därtill vid skördefesten. Precis som inte turisterna ( om man nu inte ska ta hänsyn till lokalbefolkningen ) inte börjar komma redan i april och är här fram till september/oktober. Precis som det inte går några tunga transporter genom samhället. eller bor några året runt norr om som passerar. Tycker nog vi ska protestera mot Trafikverkets förslag. Bjuda in dem till samtal både om det och om hur många meter från väg vi får bygga bostäder

Något annat som retar mig än mer är att det nu finns förslag att det ska byggas en stor trafikplats/busshållsplats vid Algutsrum ( vid Ok-macken om jag förstått rätt)
En busshållsplats kan nog vara bra, men att flytta bussbyten flera km från tätorten kan inte vara relevant. Majoriteten här i kommunen vill inte att COOP etablerar sig vid brofästet på grund av att det skulle vara mindre tillgängligt. Snacka om brist på tillgänglighet för oss boende här i Färjestaden.
Hur går det med bussturerna och att vi idag är del av statstrafiken. Nä det enda rätta är att det blir vid Träffpunkten. Får nog ta tag i detta med Protest.

Får lite känslan av säger majoriteten bara Ja,tack och ........

Förövrigt idag är det riksdagens högtidliga öppnande, ska nog skicka lite på mina partikamrater när de går in i gamla riksdagshuset. Det är alltid en speciell känsla och förväntan. Statsministern avger ju också regeringsförklaring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar