onsdag 16 september 2015

Centralt och farthinder eller inte, är frågan !

Läser i dagens Östra Småland http://www.ostrasmaland.se/oland/om besluten i kommunstyrelsen  angående medborgarförslag om farthinder i Färjestaden och Mörbylånga. Det som saknas i den lilla artikel är att vad gäller Färjestaden och Idrottsgatan yrkade vi socialdemokrater bifall till medborgarförslaget. Tyvärr fick vi inte gehör,trotts votering. Är besviken med tanke på att det rör sig ganska mycket barn och ungdomar i området.
Vad gäller bifallet till medborgarförslaget om farthinder i Mörbylånga så yrkade vi även här bifall och moderaterna med flera nej. Efter votering som vi begärde så vann bifallet.
Trist att inte media hade med det i sitt lilla reportage, men klart inte lätt för dem, när inte kommunstyrelsens protokoll ännu är offentliggjort. Det i sin tur är märkligt. tycker nog det ska finnas på hemsidan när det är justerat. En lärdom för mig. Får bli nya rutiner för min del.

Något annat som jag fått information om och jag sökt ökad kunskap runt,är att nuvarande busshållplats i "centrala" Färjestaden ska försvinna. Tänker det kan inte vara möjligt.
Misstänker att tanken nu är att den trafikplats som planeras i Algutsrum ska ersätta befintliga.
Har mycket svårt att förstå detta. Ett argument är att det ska bli bättre flöde norr ut.
Ja det behövs säkert men varför ska vi här i Färjestaden betala det priset ?
När det gäller COOP:s etablering vid brofästet är ett argument att det inte är tillgängligt.
När det gäller bussbyten så bedöms både Algutsrum och brofästet vara tillräckligt tillgängligt.
Får inte ihop detta, och tycker det är fel väg att gå.
Har uppfattat att det pågår en kamp för att få bussbytena vid Träffpunkten.

Färjestaden är en tätort som växer, klart vi ska ha en basstation värt namnet.
Idag möts trafiken/samtliga bussar  5-6 gånger o dagen vid busstationen. Då kan man byta, till övriga orter. Det tycker jag är bra, och ökar möjligheterna att fler åker kollektivt.
Hur blir det då för en äldre person, som inte får färdtjänst utan ska åka buss. Ska hen först ta sig till Algutsrum ? Risk det blir lite för krångligt och inte tillgängligt.

Tanken är nu tydligen att bussen ska köra tredje avfarten i rondellen vid Köpstaden. Förbi gamla brandstationen och svänga vänster vid Konsum. Tja, är tveksam till detta eller vad säger ni därute ?

Upp till kamp ........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar