måndag 7 september 2015

Lite av varje såhär på måndagsmorgonen

Har haft en mycket intensiv helg. Bomässa med företaget, whippet och maken med på hundutställning i Böda. Satos på fjärde plats bland bästa hane och med mycket fina omdömen. Söndagen whippetrace i Norrköping, där hundarna kämpade och gjorde sitt bästa, dock var inte hundradelarna på deras sida denna gång. 
Vad gäller politik så är det mycket pågång nu. Alla är vi väl berörda och upprörda över den gigantiska flyktingtillströmningen. Den största sedan andra världskriget. Hörde nu på nyheterna att det kommit omkring 20 000 till Tyskland. Tänker att det är tufft för alla. Naturligtvis värst för de som måste fly från sitt hemland, sina rötter, sin vardag. Men det ställer också höga krav på oss motagarländer, både på kort och lång sikt. Tänker att 20 000 personer som ska tas omhand är som om hela Nybro kommun kommer samtidigt till Färjestaden och vill flytta in. 
EU måste här ta beslut Nu, och vara tydliga, lagar måste förenklas så vardagen fungerar och Ungern kan inte bygga stängsel som medlemsland. Redan när jag var där som representant för Sverige, när Ungern var ordförandeland i EU och jag representerade Sverige via EU-nämnden var de nationalistiska och främlingsfientliga krafterna tydliga. Sedan dess har det förstärkts ytterligare, blivit maktskifte och deras agerande är Oaseptabelt. 

I fredags var det kallat till ett inledande möte med det nyinrättade kulturrådet i kommunen. Hela presidiet i kommunstyrelsen ska tillsammans med folk från kultursektorn ingå. Tyvärr hade de glömt kalla/ bjuda in mig och Anna-Kajsa det vill säga 1 och 2 vice ordförande. Säger en del om Hur moderaterna styr vår kommun ! Antar att detta blir en lärdom och att det inte upprepas när näringslivsrådet ska träffad. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar