fredag 11 september 2015

Några rader om veckan

Det har varit en ganska hektisk men stimmulerande vecka. 
Kommunstyrelsen som börjar klockan 09.00 och var färdig runt 15.30 var lärorik på flera sätt. Särskilt debatterna som var om Alungården och Handelsstrategin.
Vi har en annan uppfattning än majoritenen i båda frågorna. 
Vad gäller alungården så vill majoriten sälja den, men vi vidhåller att vi vill att det byggs trygghetsboende. Vi voterade och förlorade 7 mot 6. Här valde vi att stödja centerns förslag som liknar vårt. Blir spännande i kommunfullmäktige.
Vad gäller handelsstrategin så har vi motförslag på samtliga sk.att-satser samt en ny att-sats som handlar om glesbygdsstrategi. Den finns att läsa här nedan.

Övrigt var att vi biföll två medborgarförslag. Båda handlade om trafikhinder och vi tycker det är viktigt med säker trafikmiljö där många rörs sig och särskilt barn. Tänker också att det sägs att en häck ska klippas ner till 80 cm för att sikten ska bli bättre i det fallet/förslaget som berör Mörbylånga. Det är ännu inte gjort enligt hörsägen. Märkligt tycker jag.
Vi har skrivit en motion om att vi vill se en Idrottsstrategi, här ska den motionen nu anses besvarad för man har påbörjat en sägs det. Så kan det vara men vi vill ändock se ett bifall.
Vi bygger det på erfarenhet av några andra frågor som sägs vara på g och är i långbänk.

Har också varit på ett möte med gymnasieförbundet. Ämnet var att Mörbylånga kommun fattat beslut om att ta hem SFI undervisningen. Det gillas naturligtvis inte av gymnasieförbundet. Inte så konstigt kanske då vi fyra kommuner som ingår betalar pengar till förbundet så de ska kunna utföra undervisning enligt uppdrag. Om någon del lyft ut så blir det fördyrning. Hur som helst så var det en spännande diskussion och man tog steg framåt.
Jag var tyst vid detta möte trotts att jag inte delar uppfattningen som kommunen har här.
Var ju där som företrädare för kommunen och då får man väl stå för majoritetsbesluten, även om man inte gillar dem.
Jag tror inte det är bra för eleven att vi flyttar hem undervisningen. Tänker att det blir små klasser och svårare att möta upp med kompetens till varje individ och dess behov.
Då detta blir en fördyrning för kommunen kunde man kanske tänka sig att istället lösa infrastukturproblematiken med någon extra buss/bil för individens bästa.

Vi har också på ett mycket bra sätt tagit ett Hopp för livet. Det vill säga kommunen ska jobba för att det blir noll självmord. Det är bra och viktigt att vi blir bättre på att se när det gör ont på insidan.

Tja en hel del har hänt, under veckan och sist men inte minst har jag flyttat in på mitt arbetsrum i kamerala villan. Finns mer att önska runt det som har med praktisk vardag att göra, men är nöjd och tycker det är skönt att ha ett arbetsrum, Nu är det liksom på riktigt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar