onsdag 14 januari 2015

Oroligt i vår värld

Började arbetsdagen med att lyssna på vår statsminister, som sa många bra saker. Särskilt inledning om terroristhot. Vi måste alltid stå upp för vår demokrati och aldrig ta den för given. Att ha yttrandefrihet,tryckfrihet tas ibland för givet. Om vi inte vårdar och talar om varför det är viktigt så vet man aldrig när en förändring kan smyga sig in. Att rädsla smyger sig in i vardagen är alltid ett problem. Om man är rädd för att man ska bli attackerad på något sätt, så vänder man sig om på gatan ständigt och kollar om någon är bakom. Andra åtgärder kan vara att man låser in sig och inte är anträffningsbar.
Att ett land har en fördelningspolitik så man inte behöver känna sig otrygg om man blir sjuk eller arbetslös är också viktigt för demokratin, annars finns risken att man vänder samhället ryggen.
Tycker mig se detta i 2014 års val i Sverige, men ser det runt om i vår värld där allt  för många är fattiga och lever på existensminimum. Ur fattigdom och förtryck och våld  kan det lätt resa sig en ilska som kan få konsekvenser. Ingen människa föds kriminell och om vi fördelar resurser mer rättvist och framför allt på utbildning och jobb såväl här i vårt land som runt om i vår värld så kan vi nog få det lite tryggare alla till mans.
Att få uttrycka med sina egna ord vad man tycker utan att kränka någon annan är en rättighet och en del av vår demokrati, låt oss tillsammans fortsätta värna det. Finns tyvärr allt för många som måste fly från sitt hemland på grund av sin åsikt.
Att ha tryckfrihet så media kan granska makten och skriva/rapportera om läget är också en rättighet och demokratisk fråga, hur ska annars vi vanliga människor få insyn i hur pengar används exempelvis. Tänk det finns allt för många länder där journalister/författare inte får skriva sanningen för då blir de fängslade eller dödade.

Nu är det tid för reformer och mer rättvis fördelning av våra skattemedel
Nu bygger vi ett samhälle som håller ihop.

Här nedan är en länk till statsminister Stefan Löfvens inledande anförande i kammaren idag i riksdagen. Bilden har jag tagit i samband med ett möte med Näringsutskottet och Stefan

http://www.socialdemokraterna.se/Stefan-Lofven/Tal-och-artiklar/2015/Inledningsanforande-partiledardebatt-15-januari-2015/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar