tisdag 13 januari 2015

Igång

Har varit på mitt första presidiemöte,givande på flera sätt. Det mest givande var mötet med bostadsbolaget och informationen om hur de planerar med byggandet av hyresrätter.
Planeras för ,såväl här i Färjestaden som i Mörbylånga.
Utöver planering av vårens möten så pratade vi naturligtvis också politik och utbildning.
Att denna borglig styrda kommun har i mesta laget med lån är lite oroväckande på flera sätt, vilket naturligtvis man måste fundera över med tanke på att man faktiskt har mycket som behöver rustas ,
inte bara investeringar i vatten och avlopp.

Var också på ett förfärligt möte där temat var flyktingmottagning i Mörbylånga där företaget
Jokarjo AB är ansvariga. Arrangör var företaget tillsammans med Migrationsverket.

De två personerna som representerade företaget hade ingen trevlig attityd till alla oss ( ett 50 -tal personer) som ställde frågor. det var inte bara svar som kändes ibland som om vi skulle vara mindre vetande utan de var också arrogant. På frågor jag ställde om aktiviteter för de ca 100 flyktingar
i olika åldrar fanns inget bra svar. Svaret var att de jobbar med det, att det kan komma en aktivitetansvarig ( finns en anställd i företaget bland de 300 anställda) och hjälpa till så det kommer igång aktiviteter. På fråga om vad de kan tänkas bli och vilka föreningar de samarbetar med så var svaret inga, fast det ville de nog inte riktigt erkänna, så därför blev det arroganta svar istället.

Det är inte lätt sa platschefen dessa människor kommer till ett nytt land, ska smälta alla nya intryck och lära sig massor med saker om det nya landet , då tar det tid innan vi kan ställa frågor om vad de är intresserade av. Därtill fick vi veta att allt som ska genomföras måste vara rättvist.

Tja de första anlände i början av november ( tror det var den 7 men är lite osäker) idag har det gått två månader och detta affärsdrivna företag Jokarjo AB har inte erfarenhet och beredskap om hur man snabbt får igång ett lämpligt aktivitetserbjudande. Kan det månne vara vinstjakten som är överhuvud här och priset betalar människor som flytt från sitt land.

Fy skäms alliansregeringen och miljöpartiet som tillsammans skapat denna flyktingpolitik och hög tid
kära partikamrater i riksdag och regering att göra förändring. Får nog ta och ringa ett samtal till en viss person.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar