fredag 19 december 2014

KF och samförstånd

På kommunfullmäktiges möte i tisdag, gick debatten högt till i frågan om Alungården. Berättigad kritik riktades till välfärdsberedningens majoritet. Fortsättning följer i denna fråga då , rapporten nu kommer till kommunstyrelsen på nyåret. Frågan är intressant på många sätt då den handlar om utveckling i hela kommunen, så som jag ser det. Gäller att lyssna in Vad folkets vilja är, inte sin egen.

Själv var jag uppe i två debatter, en blev vi nerröstade i tyvärr men den andra fick vi framgång i då det blev en kompromiss.

Den vi blev nerröstade i handlade om kommunstyrelsens reglemente. Låter kanske inte så upphetsande men ändock. I reglementet är det nu skrivit att alla ledamöter har tillgång till en Ipad och att pappersexemplar av kommunstyrelsens handlingar får man endast om särskilda skäl föreligger och då är det ordförande som bestämmer om man får det.
Jag gillar att jobba med ipad och handlingar så det är inget problem, men tycker ändock att om man har särskild anledning till att hellre vilja ha sina handlingar i pappersform ska man få det, utan att behöva gå till ordförande. Jag tänker det kan finnas många orsaker till varför man inte vill gå till ordförande och blotta sig. Förtroende, handlar inte om parti utan att vi är olika vi människor, erkänna sina tillkortakommande m.m.

Vad gäller biblioteksplanen så var det lite märkligt att man inte hade med om ett nytt bibliotek i Färjestaden, här var jag uppe i debatten och la förslag om ett tilläggsyrkande, om att planen skulle revideras senast till halvårsskiftet 2015. Även mp och centern hade yrkande om nytt bibliotek.

Detta föranledde att moderaterna insåg att det var sannolikt att de blev nerröstade i denna så angelägna fråga för alla partier, så de föreslog en kompromiss, vilken vi sa ja till.
Politik när den är som bäst är att hitta lösningar för enighet. Inte alla som förstår att bred enighet leder till utveckling.

Sedan fanns det en fråga jag var mycket sugen på att gå upp i debatten men avstod. Den handlar om avgiften för trygghetslarm. Den har vi nu beslutat att höja. ( undrar varför den inte var med under budget i förra månaden) md 10 kr. Tänker att nu när alliansen har röstat ner regeringens budget i riksdagen så blir det ingen sänkning av skatten för pensionärer, då borde vi inte höja avgiften.
Dock avstod jag då vi inte hade något annat förslag, om man tittar på budget i kommunen.
För de pensionärer som har låga pensioner så ingår trygghetslarmet i kostnaden om man kommer upp i det så kallade maxtaket. Så för dem spelar det ingen roll, vilket är viktig att veta, när man lever på marginalen, som allt för många äldre gör. Särskilt ensamstående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar