torsdag 17 mars 2016

Behovsprövad Polis !

Läser i media att Kalmar län tyvärr inte får del av de 109 nya poliser som kommer till Södra Sverige. 
Klart det är upprörande då det torde finnas behov i vårt ganska långa län. Vårt län har ju också mycket folk som kommer under sommarhalvåret. Klart det är långt mellan Västervik och Löttorp när något allvarligt händer. 
Annars tycker jag att polisen gör ett mycket bra jobb. Läser flera gånger i veckan om gripande och domar allt från stöld,rån, bråk till drog och rattonykterhet. Jag brukar tänka att med tanke på att det finns ett mörkertal så löser polisen många brott. 
Jag har erfarenhet av att sitta i polisstyrelse ( i Kronobergs län ) minns att personalförsörjning var en stor fråga. Sedan dess har fler poliser utbildats och brottsligheten förändrats på vissa sätt. 
Men den sk. Alkohol-drogbrottsligheten är sig väl lik och står väl sannolikt fortfarande för ca 80% av brottsligheten. 
Läser också att kommunalråden i våra två kommuner ska protestera, det är bra naturligtvis liksom att man vill att landshövding, statens förlängda arm ska stå bakom. Dock tänker jag att kanske man skulle bjuda in polischefen och samtala då det sannoligt handlar om prioriteringar mellan olika områden/län så man får känslan av att vi idag har behovsprövad polis. 
Själv var jag motståndåre till en myndighet, tycker/tyckte inte att arbetsförmedlingen och försäkringskassan har blivit lyckade.mmen ibland talar man för döva öron. 
Tänker också att om man från polisens sida gjort bedömningen att Kalmar län inte behöver fler i nuläget mot andra har vi då tidigare haft någon förmån personalmässigt ? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar