torsdag 9 juni 2016

Konkurrens,snabbmat och Har vi råd !

Finns mycket att fundera över när det gäller samhällsutveckling tex Har vi råd att ha en lagstiftning där våra myndigheter säger nej till jobb. Tänker att vad hjälper det med alla goda insatser för fler jobb när länstyrelsen ger avslag på typ ställplatser i Bläsinge och Degerhamn. När länstyrelsen inte ger tillstånd för stenbrytning påverkas jobben, när företag får läggas ner. När Benders i Braås får tillstånd för sin verksamhet, men inte länstyrelsen i Kalmar ger tillstånd till det företag i Hultsfreds-trakten (tror jag det ligger ) som bryter den särskilda sanden, så kan det ju inte tillverkas några takpannor.

Tja inte utan man kan undra Har vi råd med denna typ av lagstiftning som genererar att jobb försvinner ! Självklart ska vi ha en tydlig miljölagstiftning och visst ska vi ligga i framkant vad gäller utveckling men det finns gränser på dumdristighet och för dessa företag och föreningar blir liksom ett moment 22.

Kan inte heller låta bli fundera över hur det ska bli vid brofästet med företag och butiker. Läste i tidningen att Beijers är på väg dit, då flyttar sannolikt även Bröderna Olsson dit, det är bra men det som förvånar är att det enligt tidningen även skulle bli ett snabbmatställe. Spännande vilket naturligtvis FAST hålla där tänker jag Hur blir det då med konkurrensen för Hasses på hamnplan ?
Under debatten ang COOP:s etablering vid brofästet så var inte det aktuellt för man ville inte utsätta köpstaden för den konkurrensen. COOP var som det hette välkomna att etablera sig vid köpstaden vilket inte de ville, då de tyckte läget inför framtiden var bättre vid brofästet.

Inte utan man undrar om det görs skillnad på företag och företag ?
För om man ska resonera om helhetssyn så borde väl isåfall även en ev. snabbmatskedja etableras centralt i Färjestaden Om nu behovet finns ??

Inför valet 2014 drev borgarna på särskilt hur svårt det skulle bli för alla de företag med många unga anställda som skulle få högre arbetsgivaravgift när vi S gick tillbaka till likabehandling av arbetskraften. Då fick jag tydligt information med siffror hur tuff den branschen är och vad det betyder. Tänker att mister Hasses kunder under vinterhalvåret så blir det tuff vardag för det företag.
Tror faktiskt att det kan bli än tuffare än vad det skulle blivit för ICA om COOP hade fått etablera sig.

Tja jag är för marknadsekonomi och fri konkurrens under ordnande former och tydliga regelverk.
Dock ska alla företag behandlas utifrån likabehandlingsprincip.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar