fredag 30 oktober 2015

Välkommen och Om du måste göra val ?

Välkommen, välkommen hit vem du än är, var du än är. Vackra textrader i en underbar låt av J.Berg och Kent. https://www.youtube.com/watch?v=FmsW6oYT6AA (Lyckas tyvärr inte lägga upp filen direkt )

Tänkvärda ord i dessa tider där vissa hatar och andra är både humana och står upp för solidaritet.
Tycker att var och en  ( som hatar )skulle fundera vad de skulle göra när bomber faller och det aldrig tar slut.
Hur skulle du göra med ditt barn om du kan rädda livet på barnet ?
Om det får en ny chans i ett annat land ?
Om man måste välja krig eller flykt ?
Om man måste välja flykt, bli soldat  eller dödad ?

Jag vet hur mina val skulle se ut. Tänker på alla föräldrar Finland som tog beslut under andra världskriget att deras barn skulle få en bättre chans i grannlandet Sverige. Vi tog emot dem med öppna armar. Vi hade ju förmånen/turen  att inte blivit indragna/ockuperade  i kriget.
Då var vi solidariska med vårt grannland och dess barn.

Idag ser vi en flyktingström utan dess like till Europa  och visst kan man känna oro hur vi ska kunna skapa bra förutsättningar för oss alla tillsammans. Men allt går att lösa om man bara vill.
Med tanke på att Europa har en allt mer åldrande befolkning  ( äldst i världen om jag minns rätt )och det finns en befogad oro för vår framtid vad gäller tillväxt och innovationer så kan det vara en bra tillväxt med alla nya medborgare. Det är viktigt att påminna sig ibland att det behövs många nya nyfikna unga för att nya uppfinningar ska komma fram och nya lösningar på gårdagens problem.
Innovationer är ett annat ord. Frihet, jämlikhet och solidaritet är alltid byggstenar i ett land om man vill se/få tillväxt och välfärd.

 Välkommen, välkommen hit vem du än är, vad du än är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar